luni, 31 august 2015

Accesorii care mi-au captat atenția: Felicity Store

              Săptămâna asta am ajuns și în partea vestică a țării, mai exact în județul Hunedoara. Am făcut o oprire și la Castelul Corvinilor-Huniazilor. Și aici erau diverse târguri, cum de altfel mă așteptam (bijuterii, plăcinte, îmbrăcăminte tradițională, produse naturiste, suveniruri, etc).
         M-am oprit la tarabele cu accesorii. Mai întâi am cumpărat 3 agrafe pentru păr Felicity Store (au și magazin online, se poate vedea pe cartonașul de sub agrafă). Aveau si cercei, dar momentan am extrem de mulți.
                
                 Pe lângă acestea mai aveau foarte multe modele și culori. Fiecare agrafă a costat 5 lei. Mi se par foarte elegante și ieftine. 
           M-am mai oprit la o tarabă alăturată, cu bijuterii handmade. De data aceasta mi-am luat un colier, dar m-am hotărât cu greu asupra culorii (erau toate nuanțele posibile acolo). În final am ales un albastru inchis cu putin sclipici, ca să se potrivească cu agrafa albastră de mai sus. Colierul a costat 1o lei.
    
        Și acesta mi se pare foarte elegant. Nu aveau site, dar sigur se găsesc modele și pe internet. 
         În concluzie, nici de data aceasta nu m-am putut abține să  nu adaug câte ceva la  "colecția" mea de accesorii. 

 

vineri, 21 august 2015

Impresii despre apa de parfum Amber Elixir de la Oriflame

        Încep acest articol prin a spune că acest produs nu este unul nou apărut, dar știu că o părere în plus nu strică. Obișnuiesc să folosesc des ape de parfum/toaletă de la Avon și Oriflame, dar mai au mai fost strecurate printre ele si ape de toaletă precum Velvet Hour by Kate Moss.
         Are un miros dulceag, cu note de coacăze negre, mandarine, heliotrop, ambră și mosc. Acest miros este unul foarte plăcut, persistă mult timp pe piele și mi se pare că "dulceagul" este într-o limită rezonabilă.
          Am folosit această apă de parfum pentru început la mare, anul acesta. Mi se pare perfect pentru seară
          Sticluța este foarte delicată, la fel ca și mirosul. Îmi place absolut totul la această apă de parfum, care cred că se potrivește oricărei vârste!
          Prețul actual este de 90 lei pentru o cantitate de 50 ml.

 

joi, 20 august 2015

Review Lapte demachiant Pellamar

         Descrierea produsului: Formulă blândă, mineralizantă care curăţă tenul în profunzime şi conservă echilibrul hidric al epidermei. Emolienţii principali ai acestui produs ajută la refacerea hidratării pielii şi la reţinerea lipidelor naturale. Ph-ul şi compoziţia sunt echilibrate astfel încât produsul să poată fi utilizat fără riscuri şi în zona sensibilă din jurul ochilor.
       Ingrediente: Lista ingredientelor poate fi vizualizată AICI.
       Cantitate: 100 ml
       Preț:  42 lei pe site, de la 45 lei în sus la magazinele cu produse naturiste.
            
          Puncte tari:
  •  Se adresează tuturor tipurilor de ten.
  •  Se poate folosi și in zona ochilor și nu cauzează reacții de usturime. 
  •  Este foarte blând cu pielea (se observă din textură) și nu o usucă deloc. Este ideal pentru o piele sensibilă.
  •  Îndepărtează rapid machiajul de pe pleoape, spre deosebire de alte demachiante.  
           Puncte slabe:
  •   Prețul este destul de mare. Crema de zi antistres  (review AICI) am cumpărat-o la prețul de 58 lei și are 50 ml. Poate sunt  zile când folosesc o altă cremă (îmi place să alternez) și in felul acesta îmi ajunge și 8-9 luni. Așa e accesibilă la preț. Dar un demachiant se consumă mult mai repede, așa că nu prea e convenabil. L-a cumpărat sora mea și am zis să îl încerc și eu după ce l-am terminat pe cel de la Vivanatura (review AICI).
  •   Modul de aplicare-Se risipește cam mult produs. 
 

miercuri, 12 august 2015

Review Cremă hidratantă de zi Gerocossen pentru ten uscat și sensibil cu lăptișor de matcă, acid hialuronic și unt de shea

        Descrierea produsului: Formulă ușoară ce oferă pielii uscate și sensibile hidratarea zilnică de care are nevoie. Îmbogățită cu lăptișor de matcă, unt de Shea și acid hialuronic, ingrediente cu proprietăți remarcabile de hrănire și hidratare, crema ajuta la rehidratarea pielii, menținând-o supla și catifelată. Protejează pielea împotriva radiațiilor UV și a poluării.
         Cantitate: 50 ml
         Preț: În jur de 20 lei în magazinele cu produse naturiste.
         Face parte din gama Gerocossen Natural Lăptișor de matcă, iar ingredientele nu le găsesc pe internet și nici cutia  cremei nu o mai am.
    
 

     
          
                Puncte tari:
  •  Se potrivește foarte bine tenurilor mature, ridate. O folosește și mama mea și pătrunde foarte bine în piele și o hidratează.
  •  Eu  o folosesc doar pe obraji, pentru că e singura zona uscată de pe ten. Nu mi-a cauzat nicio iritație (nici mamei mele).
  •  Miroase foarte frumos.
  •  Toate cele trei ingrediente principale au efect antirid.
  •   Untul de shea este menționat drept unt cu SPF 6 (conform www.elemental.eu).
  •   Oferă o senzație răcoritoare.
  •   Prețul este unul foarte bun.
                   Puncte slabe:
  •  Am menționat la punctele tari că miroase frumos, dar parfumul nu ar fi trebuit să fie prezent în compoziția unei creme pentru ten sensibil într-o cantitate care să îl facă imediat sesizabil.

luni, 10 august 2015

Review Cremă BB colorată La Roche Posay (Gama Anthelios XL SPF 50+)

    Descrierea produsului: Pentru pielea sensibilă și intolerantă la soare.   Protecție împotriva soarelui de intensitate puternică.Protecție UVB optimă și protecție UVA de 2 ori mai ridicată decât standardele europene (cu privire la protecția solară), grație sistemului de filtre brevetat, Mexoplex®. Foarte rezistentă la apă. Fără parabeni. Testat sub control dermatologic. Non-comedogenica.
               Noua textură de cremă BB colorată. Bogată, dar fără efect gras, o textură ce protejează, hidratează și uniformizează tenul într-un singur pas. Micro-pigmenții săi universali se topesc în piele, adaptându-se fiecărui fototip pentru un aspect natural, proaspăt, luminos.

                Expunerea prelungită la soare este periculoasă. Nu expuneți direct la soare bebelușii și copiii mici. Nu vă expuneți prea mult timp la soare, chiar și atunci când folosiți un produs de protecție solară, pentru că niciun produs nu oferă protecție totală. Aplicați produsul de protecție solară înainte de expunerea la soare. Reaplicați frecvent pentru a menține protecția.
                Ingrediente: Lista de ingrediente poate fi consultată AICI.


              Preț: În jur de 70 lei în farmaciile Sensiblu, fără reducere.
              Cantitate: 50 ml

               Puncte tari: 
  • Are o singură nuanță, ce se adaptează oricărui  fototip. Culoarea maronie a cremei arată la fel de bine pe pielea foarte deschisă, cât și pe cea mai închisă. Este prima cremă de genul acesta pe care o folosesc și am fost foarte surprinsă (plăcut!).
  • Este destinată persoanelor cu pielea sensibilă, intolerantă la soare, iar eu mă încadrez în această categorie. 
  • Are SPF ridicat, ceea ce o recomandă pentru zilele toride.
  • Este foarte rezisentă la apă, de aceea se poate folosi și la plajă.
  • Conține apă termală și alte ingrediente ce ajută porii să respire.
  • Este nevoie de puțină cremă la aplicare. Cel puțin, eu nu am nevoie de multă.
  • Nu mi-a provocat nicio iritație.
  • Fața arată la fel de bine si după 8-10 ore, chiar dacă nu am reaplicat-o.
               Puncte slabe:
  •  Mi se pare puțin grasă pentru un ten mixt/gras. Dacă transpir puțin, imediat se vede. În cazul meu, acest efect nu persistă, dar totuși mă deranjează.
  •  Prețul este destul de piperat, în condițiile în care e necesară pe tot parcursul verii.  Astfel se consumă mai repede. 
  •  Are acoperire ușoară.

 

marți, 4 august 2015

Păstura-o modalitate sănătoasă pentru detoxifierea organismului

                  Am acceptat de curând să particip la campania de testare a păsturii de la Apiland și datorită acesteia m-am îmbogățit cu noi cunoștințe legate de nutriție și am înțeles importanța detoxifierii. La anumite perioade de timp este indicat să ne schimbăm stilul alimentar, chiar și pentru câteva zile. În continuare, voi prezenta doar câteva dintre beneficiile păsturii, denumită și "pâinea albinelor" (cuvântul păstură provine din latinescul "pastus" care înseamnă hrană, pășune):
  •  Este un produs care acoperă toată gama de recomandări ale polenului, dar are o acțiune mult mai rapidă și puternică.
  •  Conține o mare varietate de minerale, precum și fier, cobalt, fosfor și calciu, potasiu, vitamine din grupa B, seleniu.
  •  Este un remediu pentru fumători și consumatorii de alcool, deoarece conține seleniu.
  •  Ajută la combaterea stresului, depresiei și reglarea greutății.
  •  Este indicată în alimentația copiilor anemici.
  •  Reprezintă un tonic antistres ( în caz de oboseală cronică, stres, afecțiuni vasculare, digestive, pulmonare, reumatice).
  •  Datorită acidității ridicate se asimilează ușor în organism. 
  •  Reface celula hepatică ( în caz de hepatită cronică, ciroză).  Deci se poate folosi și după un consum îndelungat de medicamente.
  •  Ajută la creșterea imunității, ameliorarea stării de oboseală și creșterea gradului de adaptare a organismului la situațiile critice.
  •   Recomandată și persoanelor care suferă de tulburări ale tubului digestiv.
  •   Previne dezvoltarea tumorilor.
  •   Protejează și regenerează pielea.
  •   Are un rol important în detoxifierea organismului.






            De asemenea, păstura se poate folosi și extern. Am preluat o rețetă de pe internet antiacnee ce conține miere și păstură:            
           " Ingrediente: 2 linguri de miere (de preferat miere de salcâm), 1 lingură de păstură. Păstura trebuie păstrată în frigider, în recipiente de sticlă, bine sigilate!
             Mod de preparare:  Se amestecă mierea si păstura până se obține o pastă omogenă. Vă recomand ca ingredientele să fie la temperatura camerei, pentru a se realiza mai ușor amestecul. Pe fața bine curățată în prealabil, se aplică masca și se lasă să acționeze circa 20- 30 de minute. Masca se va îndepărta cu apă călduță, prin mișcări circulare, fără a exercita presiune asupra feței. Se usucă fața cu ajutorul unui prosop de bumbac sau a unui șervet de hârtie, prin tamponare.
             Masca are și un efect astringent, datorită păsturii, ceea ce va ajuta și la diminuarea mărimii porilor dilatați."
             Eu nu am încercat rețeta pentru că nu am acnee, dar m-am gândit că poate fi de folos, mai ales că nu prea sunt rețete cosmetice cu păstură.
            Conform site-ului www.reteteverzi.ro, păstura se află pe lista superalimentelor (alimente cu proprietăți excepționale). Produsele apicole sunt primele pe listă. 
            Atenție!!! Persoanele alergice la polen și diabeticii nu pot consuma păstură. 
            Nu pot spune decât că păstura am primit-o într-un moment oportun, pentru că într-adevăr vreau să mă refac după o perioadă destul de stresantă din punct de vedere intelectual. Și vreau să mă adaptez și la variațiile de temperatură, mai ales să-mi ajut organismul să reziste la caniculă. Profit de faptul că păstura îl ajută să se adapteze la situații critice. 
            De o săptămână consum câte o linguriță  dimineața pe stomacul gol. Gustul este acrișor, dar m-am obișnuit repede. Țin păstura sub limbă până se dizolvă. Pentru că privesc lucrul acesta drept o detoxifiere, am ales să consum cât mai multe lichide (limonadă îndulcită cu miere, pepene, suc de morcovi, compot, supretc) și cât mai multe fructe și legume. Mă simt EXCELENT! Mai ales că mă bucur în continuare și de beneficiile lăptișorului de matcă Apiland.



            Am remarcat că nu doar combinația lăptișor de matcă si miere face bine tenului, ci și lăptișorul de matcă aplicat pur pe arsurile solare.  Acestuia i-am făcut review AICI.
           Sunt extrem de norocoasă că mă pot bucura de avantajele produselor apicole, pe care le recomand călduros!