sâmbătă, 12 septembrie 2015

Magiunul de prune Topoloveni- dulce, natural și sănătos într-un singur produs

                Am primit de curând spre testare Magiunul de prune Topoloveni în cadrul campaniei "Dulce și sănătos", după ce m-am decis să descopăr tainele acestui brand de renume.
               Pentru început voi prezenta câteva detalii privind evoluția companiei:
 •              Fabrica de magiun de la Topoloveni a fost înființată în 1914, fiind prima fabrică de acest gen din țară. 
 •             În 2001 a fost preluată prin cumpărare de către S.C. Sonimpex Serv.Com, oferind condiții tehnologice adaptate standardelor internaționale. 
 •             Compania a primit mai multe distincții, printre ele numărându-se și: distincția Superior Taste Award din partea Institutului Internațional pentru Gust și Calitate de la Bruxelles (2010), al doilea titlu de "Furnizor al Casei Regale a României" din partea MS Regele Mihai I al României (2011), Certificatul Halal de la Mufiatul Cultului Musulman din România (2015).

              Borcanul este foarte frumos ambalat, iar elementul cheie este șnurul cu cele trei culori ale drapelului românesc, ceea ce denotă faptul că este un produs tradițional românesc. 
              Descrierea oficială a produsului în broșura de pe site este următoarea:          
                  " Magiunul de prune Topoloveni este o pastă din prune concentrată,omogenă, vâscoasă, ușor tartinabilă, produs ce se folosește în alimentația persoanelor de toate vârstele (de la 6 luni, când începe diversificarea alimentației, până la bolnavii de diabet, cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr), atât ca mic dejun, cât și ca desert, ca atare sau ca umplutură în diverse produse de patiserie.
              Produsul este în întregime natural, obținut printr-o tehnologie din anii 1914, fără adaos de zahăr rafinat sau alți îndulcitori industriali, fără conservanți. Prunele atent selecționate (din cel puțin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereți dubli, fără foc direct, în așa fel încât sunt păstrate aproape integral calitățile sanogene ale prunelor proaspete.
            Compoziție: UN SINGUR INGREDIENT!
prune proaspete,bine coapte, selecționate din cel puțin 4 soiuri românești.
            Conținut: Acest produs este foarte bogat în macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți–fitonutrienți,antioxidanți (fibre naturale).
             Calități nutritive: Datorită procedeului
tradițional de preparare, Magiunul de prune Topoloveni a fost certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare (ICA) drept aliment funcțional, întrucât are un conținut bogat în fibre alimentare.
             Domnul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA, recomandă Magiunul de prune Topoloveni ca pe un dulce sănătos, cu efecte benefice asupra sănătății."
             În concluzie, este 100% natural, nu conține zahăr rafinat/îndulcitori artificiali sau conservanți. Site-urile de nutriție precizează faptul că zahărul are următoarele efecte asupra sănătății: obezitate, diabet, boli de inimă, cancer, tulburări de creștere,etc. 
             Produsul se găsește atât pe site-ul oficial (http://www.magiun-sonimpex.ro/comanda.php), cât și în cele doua magazine proprii din Str. C.A. Rosetti, nr. 26, Sector 2, Bucuresti si din Bd. Carol I, nr 57, Sector 2, Bucuresti.
            Cu acest produs am pregătit o PRĂJITURĂ CU ALUAT RĂZUIT ȘI MAGIUN DE PRUNE.
            INGREDIENTE:
 •  350 gr Magiune de prune Topoloveni
 •  3 ouă
 •  o cană zahăr
 •  o cană ulei (untură)
 •  2 lingurițe esență de rom
 •  2 lingurițe esență de vanilie
 •  1 pliculeț praf de copt (stins cu oțet)
 •  1 praf de sare
 •  făină cât cuprinde (aproximativ 800 gr)
            MOD DE PREPARARE: Într-un castron se pun ouăle întregi și se mixează împreună cu zahărul. Se pun uleiul (untura), esențele, praful de copt stins, și sarea. Se mixează bine. Se pune apoi făina și se amestecă până când compoziția devine puțin tare.
            Se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină. Se păstrează un sfert din aluat, iar restul se pune în tavă și se unge cu magiun. Partea de aluat păstrată se rade deasupra.
            Se coace la foc mic cam 40-60 minute. După ce se răcește, se pudrează.
                Prăjitura este delicioasă, iar cu acest magiun, și sănătoasă.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu