marți, 23 februarie 2016

Rolul dermatocosmeticelor pe piața cosmetică

              Auzim peste tot în ultima vreme de aceste produse și de faptul că se adresează în special clienților cu piele sensibilă, intolerantă, dar și copiilor și bebelușilor.
         Dermatocosmeticele reprezintă o combinație între cosmetice și produse farmaceutice. Gamele sunt variate și pot conține atât gel de duș, creme, șampon, cât și produse de machiaj. Sunt hipoalergenice și sunt avizate de specialiști în domeniu. 
          Articolul de față nu se vrea a fi reclamă, tocmai de accea voi menționa doar câteva firme de dermatocosmetice pe care le cunosc și cu care am venit în contact atât eu, cât și persoane apropiate mie. În realitate ele sunt mult mai multe. De regulă se găsesc în farmacii, dar și în magazinele cu produse naturiste (exemplu: produsele Pellamar). 
          Încep cu prezentarea produselor pe bază de apă termală:
 •  La Roche-Posay- Prima dată mi-am luat de la această firmă un fond de ten pentru ten sensibil, pe care l-am folosit doar cand eram temperaturi cu minus. Pentru că în restul timpului folosesc o cremă BB tot de la această firmă sau o cremă de zi de la altă firmă de dermatocosmetice pe bază de nămol, despre care voi vorbi mai jos. Ce este cel mai important pentru mine este faptul că au multe produse pentru protecție solară cu SPF 50+, iar eu de asta am nevoie. Am o piele foarte sensibilă la soare. Și chiar și-au facut treaba, atât crema BB cu SPF 50+, cât și spray-ul pentru corp.  Periodic, se fac consultații gratuite pentru verificarea alunițelor și pentru prevenirea cancerului de piele. In 2015 am participat și eu. Și o ultimă precizare: face parte din grupul L'Oréal Paris. 
       Review-uri personale: AICI și AICI
 •  Avène Nu am folosit până acum niciun produs de la ei, dar am văzut că prietenii mei cumpără acel spray cu apa termală pentru calmarea pielii iritate. Bănuiesc că este destul de bun. Ca și La Roche Posay, au cam acceași gamă de produse, in special pentru protecție solară. Ce mi s-a părut de-a dreptul inovator a fost pudra Avène Couvrance, foarte potrivită pentru pielea sensibilă. 
 • Ivatherm- Nici de la această firmă nu am folosit nimic, dar sunt produse românești, cu apă termală de la Herculane.
 • Vichy- Am folosit mai demult niște mostre cu cremă de zi și mi s-au părut în regulă. Am observat că își promovează în special produsele antirid.
 • Alte trei firme de dermatocosmetice pe bază de apă termală (de care am auzit eu) sunt: Uriage, Iwostin și Oxyance. 
      O altă firmă de la care am folosit produse este Pellamar. Conțin extract din nămol terapeutic, iar mie mi se potrivesc foarte bine. Crema de zi antistres o folosesc aproape zilnic (primvara, toamna și câteodata și iarna) și se vede ca și fondul de ten. Review-uri personale: AICI, AICI și AICI.
     Și nu în ultimul rând, voi aminti de cei de la Bioderma (foarte multe produse destinate pielii sensibile),dar și de cei de la  Gerovital care au lansat o linie de dermatocosmetice. Repet, eu nu am menționat decât câteva dintre firmele de produse dermatocosmetice. 
    Închei cu o fotografie personală ce reprezintă produsele dermatocosmetice ce le dețin în prezent. Review-urile le-am menționat mai sus, pentru fiecare dintre ele. 
  

2 comentarii:

 1. Ador dermato-cosmetice pentru ca am pielea destul de sensibila

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ai timp te rog intra si la mine pe blog http://marcris84.blogspot.ro/
   Te urmaresc prin GFC cu numele de Maria G

   Ștergere