duminică, 22 martie 2015

Frumusețe cu ajutorul mierii

       Există pe piață diverse game de cosmetice ce conțin miere: Apidermin- Apidermaliv, Apimond, Apidava, etc.
    De aceea, voi posta mai jos, câteva din beneficiile mierii pe care eu le-am observat pe propria piele:
  • Este extrem de bună pentru buzele crăpate sau iritate. Aplicată timp de câteva zile consecutiv, chiar funcționează ca un tratament. Iar pentru purtat in geantă recomand balsamul de buze Apidermaliv, căruia i-am făcut review AICI. De asemenea, mierea poate fi folosită pentru buze de către oricine, chiar dacă nu prezintă probleme. Sigur vor fi mai hidratate după.
  •  Ajută la decolorarea naturală a părului. Sunt multe articole pe internet despre decolorarea părului acasă, în care este inclusă și acțiunea mierii. DA, mierea ajută la decolorare, dar niciodată singură. În primul rând, o folosim ca mască înainte de șamponare, diluată în apă plată (2 linguri de miere în 4-6 linguri de apă plată) și putem  adăuga un gălbenuș de ou și/sau ulei de ricin/ulei de măsline. După șamponare, putem clăti părul cu ceai de musețel (pe care îl putem face mai concentrat după câteva spălări). Ceaiul se folosește la ultima clătire. Menționez că rezultatele se văd în aproximativ două luni de utilizare a acestor ingrediente la fiecare spălare. Persoanele răbdătoare sunt cele mai norocoase în acest caz. În cazul părului șaten este mai vizibil și se deschide cam cu o nuanță și se vede foarte frumos, cu reflexii.
  •  Se poate folosi pentru ten, singură, fără vreun alt ingredient. Se lasă 10-15 minute, după care se clătește. În cazul punctelor negre, o mască eficientă este cea cu miere si foarte puțină scortișoară. ATENȚIE! Scorțișoara poate cauza iritații, de aceea persoanele care știu că au un ten sensibil (ce se înroșește ușor), este bine să folosească o altă mască cu miere.
  • Mierea redă și strălucirea unghiilor.  
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu