sâmbătă, 28 martie 2015

Mituri despre estetica și ingrijirea corpului (partea I)

       În acest articol voi scrie despre câteva mituri legate de îngrijire, mituri care le-am demontat prin experiența personală, dar și a celor din jur. Lista este următoarea:
  •  Dacă vrei ca părul să crească, tunde-ți vârfurile cât mai rar. FALS
       Se spune că poți scăpa de  vârfurile despicate doar prin foarfecă. Este adevărat, dar la fel de adevărat este și faptul că poți întârzia despicarea lor. Poți folosi un ser special pentru vârfuri sau ulei de ricin sau măsline. Ideal este ca vârfurile să fie tunse odată la 2-3 luni. Asftel, părul va crește foarte frumos.     
  •   Dacă te speli mult timp cu același șampon, părul se obișnuiește cu el și nu își va mai face efectul (de exemplu, un șampon pentru părul gras sau unul pentru mătreață). FALS
       Eu, de exemplu, folosesc același sampon de 2 ani. Deoarece nu am avut de unde să-l achiziționez în toamna anului 2014, am schimbat vreo 2 șampoane într-o lună. Nu mi-a priit niciunul, de aceea am făcut tot posibilul să fac rost de șampon, cel de la "Rețetele bunicii Agafia". E cel mai bun șampon pe care l-am avut vreodată. De asemenea, cunosc persoane care au mătreață și la fel, nu pot schimba șamponul pentru că s-au obișnuit cu el, dar își face efectul. Consider că dacă șamponul e bun, atunci nu avem de ce să ne facem probleme.
  •    Îngrijirea tenului (folosirea cremelor hidratante, antirid, gomaj,etc) trebuie să se folosească cât mai târziu, dupa 30 de ani. FALS
       Fiecare persoană trebuie să își îngrijească tenul în funcție de probleme și de vârstă. La vârsta adolescenței, apar problemele cu acneea pentru mulți dintre noi. Normal că vom respecta indicațiile medicului dermatolog, dar vom continua și noi schema de îngrijire, acasă: aplicarea de comprese de ceai de mușețel sau gălbenele pe zonele afectate, realizarea unei măști exfoliante săptămânal, folosirea unui ulei special pentru tipul de ten al fiecăruia. Masca exfoliantă  se poate și de către persoanele mai tinere (de până în 20 ani). Tenul se încarcă și mai tare din moment ce începem să folosim produse de machiaj. Începând cu 20 de ani, putem folosi un ser sau un gel contur pentru ochi, deoarece în această zonă apar primele riduri. Putem folosi și o cremă hidratantă ușoară, neapărat corespunzătoare pentru tipul ten. Și să nu uităm, să lăsăm măcar din când în când tenul să respire: înlocuirea fondului de ten cu o cremă BB sau lăsarea feței curate, pur și simplu.
  •   Demachierea se face doar după ce te-ai machiat. FALS
 Demachierea se face în fiecare dimineață și seară, indiferent dacă am folosit farduri sau nu. Se vor observa pe discheta demachiantă diverse impurități (praf, sebum, etc). 
  •   Mierea și ceaiul de mușețel ajută la decolorarea naturală a părului. ADEVĂRAT
Ajută doar dacă sunt folosite la fiecare spălare, timp îndelungat. Am vorbit despre această metoda AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu