duminică, 29 noiembrie 2015

Review "Revista Leacuri&Rețete mănăstirești"

              Când am văzut prima dată revista m-am gândit instantaneu la cartea Mariei Treben, "Sănătate din Farmacia Domnului". Când aveam 4-5 ani mă fascinau atât de mult planșele cu plante, încât stăteam toată ziua cu acea carte în mână:
           Am folosit și eu leacuri mănăstirești până acum: Unguent cu pelin de la mănăstirea Nera (review AICI) și o cremă cu gălbenele. Tot mai multe mănăstiri au pus spre vânzare atât produse apicole, gemuri, dulcețuri, siropuri, cât și produse de îngrijire. 
            Revista de față apare pe piață din două în două luni. De exemplu, acest număr (nr.6) este din 10 octombrie până în 10 decembrie 2015. Are 100 de pagini și costă 8,9 lei.
            Este structurată pe 3 secțiuni: leacuri, rețete și interviu/reportaj. Se găsesc remedii pentru: osteoporoză, afecțiuni hepatice, cancer mamar, boli gastrointestinale, dureri reumatice, varice, etc. 
            Am fost surprinsă să văd că o altă cremă de la mănăstirea Nera este descrisă în paginile revistei: 
            "Cunoscute în lumea științifică sub denumirea de Calendula officinalis, gălbenelele sunt fascinantele flori care vindecă afecțiuni ale tubului digestiv, având multiple proprietăți de vindecare și în afecțiuni externe, dermatologice, datorită principiilor active care stimulează circulația sângelui la nivelul țesuturilor. Crema de gălbenele și sânziene cicatrizează ulcerațiilede pe un sân afectat de cancer. După metodele vechilor călugări, care preparau alifii din plantă proaspătă, măicuțele de la Mănăstirea Nera prepară o gamă variată de creme, folosind extracte obținute după rețete proprii."
             La fel de bine cotată este și passiflora:
            "Passiflora incarnata este o plantă a cărei flori foarte nuanțat colorate sunt fascinante. Pe cât de frumoasă, planta de Passiflora este și tămăduitoare, având proprietăți deosebite, sedative, anxiolitice, hipotensoare și antispastice. De la maica Heruvima, stareța Mănăstirii Govora, care are această plantă chiar în cerdacul mănăstirii, am aflat că preparatele din Passiflora sunt la mare preț pentru persoanele care suferă de insomnie, angoase, tahicardie, fiind adjuvant și în epilepsie sau Parkinson."
           În continuare sunt prezentate mai multe rețete atât de dulce, cât și de post, de la călugări sau maici. Spre final, apare interviul cu doamna Virginia Faur, cea care deține compania Favisan. Interviul reprezintă o introducere în frumoasa lume a fitoterapiei. Am avut și eu câteva produse, iar pe ambalaj era semnătura dumneai. 
           Și nu în ultimul rând, este prezentat și un interviu cu un nutriționist!
           Ce m-a făcut să cumpăr această revistă? Un prim argument l-am prezentat la început: carte Mariei Treben. Apoi, faptul că folosesc o sumedenie de remedii naturiste pentru îngrijirea pielii și a părului; faptul că unguentul cu Pelin de la Mănăstirea Nera s-a dovedit a fi de real folos la casa omului, ceea ce m-a făcut să am încredere în produsele mănăstirești; și cel mai important faptul că am participat la campanii de promovare a produselor (am făcut acea cură cu păstură pentru detoxifiere- review AICI și am folosit magiunul de la Topoloveni, ce nu conține zahăr,  la o prajitură-review AICI). Normal că acum sunt mult mai motivată de tot ce înseamnă "viață sănătoasă".

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu