sâmbătă, 12 octombrie 2013

Ingrijirea tenului sensibil

    Am vorbit intr-o postare anterioara despre ingrijirea tenului uscat. Acum voi vorbi si despre cel sensibil. Un ten sensibil se inroseste foarte usor la frig, vant, caldura. Este inflamat, apar usor cosuri, etc. O persoana ce are tenul uscat, il poate avea si sensibil in acelasi timp. La fel si o persoana cu tenul acneic, ce are nevoie de o atentie speciala. Cosurile nu trebuiesc stoarse sub nicio forma. 
  Este necesara folosirea ceaiului de musetel pentru a calma inflamatiile. Se pot tine comprese timp de cateva ore. APA DE LA ROBINET trebuie fiarta sau evitata. Se poate folosi apa minerala, plata sau ceai de musetel.
  Pe timp de vara, este obligatorie o crema cu factor de protectie solara. Se urmaresc produsele ce nu astupa porii. Personal, nu am o parere buna despre cosurile acoperite cu fond de ten. Trebuiesc eliminate, nu camuflate!
  O atentie sporita este obligatorie in cazul tenurilor cu tendinta cuperozica(stare permanenta sau temporara de roseata). Adesea, apar si mancarimi de fluctuatii rece-cald.
 Algerea produselor corespunzatoare poate rezolva problema sensibilitatii. De exemplu, o crema grasa cum este Apidermin nu merge pentru un ten gras sau acneic. Primele produse pentru ten sensibil ce imi vin in minte sunt cele de la Bioderma. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu