joi, 27 februarie 2014

Greseli majore in ingrijirea tenului

      Voi expune cateva din greselile observate la cei din jur sau la mine in trecut.

  • Folosirea fondului de ten zilnic-»FATA TREBUIE SA RESPIRE! MAI BINE TRATAM EVENTUALELE IMPERFECTIUNI, DECAT SA LE ACOPERIM CU FOND DE TEN! NU MAI VORBESC DESPRE FAPTUL CA TENUL GRAS NECESITA SI PUDRA! SI MAI PUNEM SI FARD DE OBRAZ, CORECETOR, ETC!CE TEN INCARCAT!
  • Folosirea unui fond de ten inadecvat sau care predispune pielea la iritatii-» PENTRU TENUL GRAS SE FOLOSESTE FOND DE TEN MATIFIANT, IAR PENTRU CEL USCAT FOND DE TEN LICHID. SE RECOMANDA PENTRU TENUL SENSIBIL UN FOND DE TEN PE BAZA DE APA TERMALA.
  • Demachierea necorespunzatoare sau absenta-» INCA EXISTA PERSOANE CARE SAR PESTE ETAPA DEMACHIERII ORI NU INDEPARTEAZA TOT MACHIAJUL. DE ASEMENEA, APA SI SAPUNUL NU CONSTITUIE UN DEMACHIANT. DACA NU SE VREA UN DEMACHIANT, SE POATE FOLOSI ULEI DE MASLINE. DAR IN NICIUN CAZ APA SAU SAPUN!
  • Efectuarea a diverse teste pe ten-» O CREMA FRUMOASA CAREIA I S-A FACUT MULTA RECLAMA, ATRAGE ATENTIA, NU? DAR DE MULTE ORI ACESTE PRODUSE SUNT IN PLUS. NU AVEM NEVOIE DE TOT CE APARE PE PIATA. ASA CA, MAI BINE NE GANDIM, INAINTE SA DAM BANII PE CEVA NEFOLOSITOR.
  • Stoarcerea punctelor negre si a cosurilor, acasa, direct cu unghiile pe pielea si fara a inmuia piele cu aburi-»  ACEASTA ESTE CEA MAI FRECVENTA GRESEALA! EXTRACTIILE SE FAC IN CABINETUL COSMETIC! ACASA LE POATE FACE DOAR CINE SE PRICEPE FF BINE. IN ACEST CAZ, NU POT FI EXTRASE DECAT PUNCTELE NEGRE DE LA SUPRAFATA. CU CELE DE SUB PIELE CE NE FACEM?SAU CU PUNCTELE DE GRASIME? 
  • Neefectuarea exfolierii saptamanale-» PIELEA TREBUIE CURATATA DE CELULELE MOARTE, IAR DESPRE METODE DE GOMAJ/EXFOLIERE AM SCRIS INTR-UN ARTICOL ANTERIOR.
  • Amanarea folosirii cremei antirid-» DUPA PAREREA MEA, CAM DUPA 20 DE ANI TREBUIE INCEPUT TRATAMENTUL ANTIRID MAI ALES PENTRU TENUL USCAT. PENTRU INCEPT, ESTE O BUNA O CREMA/GEL PENTRU CONTURUL OCHILOR. DE PREFERAT, FARA PARFUM.
  • Mana tinuta pe fata tot timpul-» A SE EVITA TINEREA MAINII PE FATA, CARE DESEORI "TRANSPORTA" MICROBII DE PE DIVERSE LUCRURI.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu