marți, 30 decembrie 2014

Clasificarea uleiului de masline        În primul rând, cu toții  știm că uleiul de măsline are numeroase beneficii în cosmetică: pentru piele, păr sau unghii.
       În al doilea rând, trebuie să mai aflăm câteva amănunte importante  și anume: de câte tipuri este uleiul de măsline și care este nivelul calității fiecăruia.
       1. Uleiul de măsline extra-virgin-este de cea mai înaltă calitate, deoarece rezultă din prima presare la rece a măslinelor.
        2. Uleiul de măsline virgin-are mai puține proprietăți decât cel extra-virgin, dar la fel ca și acesta, nu trece printr-un proces de rafinare.
         3.Uleiul din turte de măsline- este cel mai ieftin și de o calitate inferioară, trecut printr-un proces de rafinare și rezultat din resturi rămase de la măsline. Se regăsește sub denumirea de Olio di Sansa sau Olio Pomace. 

          Am ales să scriu acest articol deoarece acum ceva vreme am vrut să cumpăr o sticlă de ulei de măsline strict pentru îngrijirea părului și am fost curioasă sa văd ce face cel din turte de măsline. Era prima dată când auzeam de el și era și cel mai ieftin de pe raft (20 lei). Nu se compară cu cel extra-virgin, deoarece șamponul abia clătește "turtele de măsline". Părul are o textură diferită decât după utilizarea celui extra-virgin. Este clar inferior.
       Uleiul de măsline extra-virgin merită toți banii!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu