duminică, 22 septembrie 2013

Review: Uleiul esential de marar

    Acesta este primul ulei esential despre care scriu, restul de pana acum fiind vegetale. L-am comandat de aici: http://www.cosmeticaverde.ro/636-ulei-esential-de-marar-10ml-pentru-uz-extern.html. Acum este la reducere. Doar 8 lei si are 10 ml. Fiind un produs rusesc, nu am descifrat numele firmei, de aceea o sa postez mai jos niste poze.

   Descrierea produsului: 


Ulei esential de marar – pentru uz extern

Compozitie: 100% ulei esential de marar

DENUMIRE LATINA: Anethum Graveolens

METODA DE OBTINERE: Prin distilarea cu abur a frunzelor si a tulpinelor de marar (proaspete si uscate).

NOTA PARFUMULUI: de varf
AROMA: picant, de iarba.
COMPATIBILITATE: Portocal, bergamota, chiparos, coriandru, mandarin, mirt, muscata, rozmarin.
COMPONENTI DE BAZA: Carvona (cetona), limonene, terpinene, phellandrene (terpene), eugenol, myristicin (fenoli).

INDICATII: Bactericid, antispastic, antiseptic, carminativ, diaforetic, antiinfectios. Imbunatateste starea pielii in acnee. Recomandat in procesele inflamatorii ale pielii, infectii urinare. Eficient in eliminearea pungilor de sub ochi. Hidrateaza pielea. Masaj: colici intestinale, meteorism, tulburari ale ciclului menstrual. Utilizat pentru masarea sanilor la femei – confera fermitate, ajuta la cresterea sanilor. Aromoterapie: antidepresiv, echilibreaza fondul emotional. Dezinfecteaza si purifica aerul. Dezodorizant natural.

CONTRAINDICATII: intoleranta individuala la marar. A nu se utiliza de catre femeile insarcinate. A se feri de contactul cu ochii. A nu se depasi cantitatea indicata.

INDICATII SPECIALE: Doar pentru uz extern!

METODE DE UTILIZARE: Extern. Se aplica in stare pura, impreuna cu uleiul de portocal sau bergamota, in raport 1:1 – pentru ingrijirea pielii cu probleme; impreuna cu uleiul de mandarina – pentru reglarea fondului emotional (aromoterapie). Se poate combina cu uleiurile de citrice, dar si cu rozmarin, coriandru, mirt. Aceste compozitii se pot utiliza pentru imbogatirea produselor cosmetice, masaj, baie, clatirea gurii, inhalatii, aromatizoare.

IMBOGATIREA PRODUSELOR COSMETICE: Se adauga 5-6 picaturi ulei esential de marar sau compozitie in 10-15 ml crema, tonic, gel, sampon, balsam.

MASAJ: 5-7 picaturi ulei de marar sau compozitie se amesteca cu 1-2 linguri ulei de baza (migdale, piersica, jojoba, samburi de struguri etc) sau crema.

BAI: In cada plina (temperatura apei 37-38 °C) se adauga 6-10 picaturi ulei esential de marar sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa). Durata procedurii – 10-15 minute.

INHALATII: 4-5 picaturi ulei de marar sau compozitie se adauga intr-un vas cu apa fierbinte, se acopera capul cu un prosop, durata inhalatiei – 5-7 minute. In timpul procedurii ochii se tin inchisi.

AROMATIZAREA INCAPERILOR: In aromatizor se pune putina apa, se adauga 4-5 picaturi ulei de marar sau compozitie, se aprinde lumanarea. In lipsa aromatizorului, uleiul se picura pe un servetel sau se adauga intr-o cana cu apa fierbinte si se pune pe calorifer. Durata procedurii – 15-30 minute. Dezinfecteaza si improspateaza aerul, alunga depresia.

Termen de valabilitate: 3 ani de la data de fabricatie indicata pe ambalaj

Cantitate: 10ml

Mod de pastrare: A se pastra recipientul inchis ermetic intr-un loc racoros, ferit de caldura si lumina. A nu se lasa la indemana copiilor.

 Parerea mea: Prima observatie pe care o fac e ca atunci cand il folosim pentru masaj, trebuie neaparat diluat intr-un alt ulei baza. Eu am folosit ulei de masline si ulei de germeni de grau pentru masajul sanilor. Nu stiu cum s-a intamplat, dar chiar au devenit mai fermi. Masajul se face de 2-3 ori pe zi, timp de cateva minute.
  Mirosul este unul foarte urat si intepator. Acesta este singurul inconvenient. De accea, pentru aromatizare se foloseste si apa. Eu sunt multumita, pentru ca l-am luat doar pentru masajul sanilor si surprinzator, a functionat. Il recomand! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu