luni, 23 septembrie 2013

Sfaturi pentru un par frumos si sanatos

       
           O sa detaliez mai multi pasi pentru a ajunge la un par cu aspect de invidiat. 

  •   In primul rand, fiecare trebuie sa stie ce fel de par are si cu ce probleme se confrunta. Parul poate fi normal, uscat sau gras. In cele mai multe cazuri, parul este uscat, dar cu tendinte de ingrasare la radacina. Persoanele cu ten gras au in general si par gras. De aceea, este nevoie de o ingrijire riguroasa. Parul uscat este adesea o consecinta a vopsirii repetate.
  •  Rabdarea este cea care te ajuta sa ai un par frumos. Totul incepe cu utilizarea unui sampon potrivit si cat mai natural. Am facut un review AICI samponului Vivanatura cu lamaie si argan pentru par normal si gras. Nu as recomanda folosirea uleiurilor la radacina parului gras. Daca totusi se doreste acest lucru, sa se foloseasca o masca cu ulei doar o data pe luna. Foarte bune sunt si sampoanele din gama Retetele bunicii Agafia, facute dupa retete naturale. Produse gasiti in magazinele naturiste, dar si pe www.cosmeticaverde.ro. Alaturi de un sampon potrivit, parul gras foate fi clatit cu zeama de urzici, zeama de lamaie sau se poate masa scalpul cu argila pana aceasta se intareste. Dupa se samponeaza foarte bine. 
  •   Pentru parul uscat se evita sampoanele ce contin orice tip de alcool, pentru ca il usuca si mai tare. In acest caz, mastile cu ulei sunt cele mai recomandate. Se poate folosi ulei de ricin, ulei de masline, de migdale, de avocado, de catina, argan, etc. Toate sunt eficiente.
  •   O alta problema cu care se confrunta multi dintre noi este aparitia matretii. Un sampon foarte bun, folosit de mine, este Ducray Squanorm, produs frantuzesc dermatologic, caruia i-am facut review AICI. Este foarte, foarte eficient. 
  •   Pentru caderea parului recomand in primul rand uleiul de ricin si cel de masline. Daca se constata o imbunatatire, se poate trece si la alte uleiuri. Zeama de urzici este eficienta si in acest caz, la fel ca pentru parul gras. Sunt bune si capsulele cu drojdie de bere carora le-am facut review AICI. Pe langa beneficiile multiple, sunt bune pentru par, piele si unghii. Uleiul se tine pe par cel putin 2 ore.
  • Pentru cine vrea sa foloseasca balsam, recomand Masca cu ulei de cocos Genera. I-am facut review AICI. Cine are parul drept si foloseste ulei inainte de samponare, nu mai are nevoie de balsam.
  •   Alte produse ce se pot folosi pentru stralucire, par matasos, etc sunt: mierea, galbenusul de ou, otetul de mere, berea( fiarta), ceaiul de musetel, cafeaua, etc.
  • A se evita samponurile ce contin Sodium Lauryl Sulfate, Hidroxid de Sodiu, Parabeni, Silicon(dimethicone si derivatii sai). Majoritatea sampoanelor contin dupa apa, Sodium Laureth Sulfate, dar pentru cine are scalpul sensibil, trebuie evitat.
  •   A se evita folosirea placii de indreptat, a uscatorului, ondulatorului, vopselei, produselor de styling. Sau macar se se foloseasca rar. In postarile mele am vorbit si de metode de indreptat naturale. Exista solutie pentru tot.
  •   Daca vreti rezultate, trebuie sa aveti vointa si sa va faceti un ritual de ingrijire pentru foarte mult timp. Cel putin un an, recomand. 
       TOTUL SE BAZEAZA PE EXPERIENTA MEA PERSONALA, IN DECURS DE 4 ANI.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu